4 Aralık 2009 Cuma

Hacker'ların Garip Merakı!


Hacker'ların çaldığı gizli bilgilerden çok bahsettik;am bu kez durum gerçekten düşündürücü...

Hacker'lar geçtiğimiz günlerde İngiltere'deki Norwich Üniversitesi'nin bir departmanı olan Hadley İklim Araştırmaları Birimi'nin bilgisayarlarına sızdı ve toplamda 1079 e-posta yazışması ve 3800'ün üzerinde dokümanı ele geçirdi.Hacker'lar,ele geçirdikleri bilgilerin sorumluluğunu uzun süre taşıyamadılar ve bir kısmını yayınlamaya karar verdiler.

Rusya'da kaynağı bilinmeyen bir FTP adresine yüklenen bilgilerde son derece ilginç iddialar ve bilim adamlarının küresel ısınma konusunda kendi aralarındaki yazışmaları yer alıyor.Hacker'ların yayınladıkları bilgilere göre bilim adamları küresel ısınma konusunda kamuoyunu bilerek ve isteyerek yanlış yönlendiriyorlar.Raporlar sürekli arttığı ileri sürülen küresel ısınmanın aslında 1960 yılından beri düşmekte olduğunu ortaya koyuyor.

Konuyla ilgilenen bir araştırmacı olan Phil Jones,bunun sadece bir araştırmanın sonucu olduğunu ve aksi raporların da literatürde yer aldığını söylüyor. Jones bu konuda ki diğer önemli noktanın ise bir bilimsel araştırma laboratuarının yaşadığı bu güvenlik sıkıntısı olduğunun altını çiziyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder